Cronix Spectrum

Nu uita sa te distrezi!
 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
Ceas
Decembrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
CalendarCalendar
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Subiectele cele mai vizionate
Va rog...
Calugar
Goodbye to Gravity - The Day We Die
Bun venit în mintea mea.
Nu voi uita
Continua povestea
ăhă eu
Åhămm..poze ;)
Dispariţia
Fallen: Mituri și Legende
Ultimele subiecte
» Pazitoarea Nordului
Mier Sept 28, 2016 10:45 pm Scris de Alle.

» Mana din pod
Mier Sept 28, 2016 10:09 pm Scris de Alle.

» twenty one pilots
Vin Aug 19, 2016 3:51 pm Scris de Gina

» Continua povestea
Vin Aug 19, 2016 3:38 pm Scris de Gina

» Calugar
Joi Apr 07, 2016 11:26 pm Scris de 05er

» Dead Future
Mar Mar 29, 2016 10:53 pm Scris de Enki

» Inimă de foc
Lun Mar 28, 2016 4:29 pm Scris de Ana-Maria

» The thirteenth
Mar Mar 08, 2016 9:05 pm Scris de Loading...

» The thirteenth
Mar Mar 08, 2016 7:20 pm Scris de PaulWesley

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Anko
 
Enki
 
Gina
 
MaR¥u$
 
PaulWesley
 
Yato
 
Loading...
 
Fallen
 
Dandelion ツ
 
Alice.
 

Distribuiţi | 
 

 Jack Spintecătorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Anko

avatar


Presedinte
Mesaje : 177
Loli : 3105
Reputatie : 3
Data de inscriere : 25/11/2015
Varsta : 17
Localizare : [Craiova]

MesajSubiect: Jack Spintecătorul    Dum Dec 13, 2015 12:49 pm

1888: Anglia reginei Victoria se afla la apogeul puterii. Londra devenise prima capitală a lumii. Dar, alături de faţadele cu coloane din marmură albă de pe Myfair şi Kensington, subzistă şi cocioabele sordide din suburbiile East End, Whitechapel şi Spitalfield. Undeva, in spatele echipajelor luxoase ce transportau domni gravi în redingote, se îngrămădea o lume mizeră, luptând din greu şi cerşindu-şi dreptul pentru a supravieţui.

Victimele lui Jack Spintecătorul – ucigaşul sadic fără faţă – nu au nimic comun cu eroinele învăluite în rochii albe de mătase, din romanele de epocă, ce sunt nişte biete prostituate, bătrâne (cu o singură excepţie), alcoolice şi decăzute pe ultima treaptă a societăţii, pensionare ale unor bordeluri de duzină sau azile de noapte, cliente ale tavernelor şi comisariatelor de poliţie. Acestea sunt eroinele dosarului pe care îl prezentăm în continuare.Să lăsăm, aşadar, să vorbească faptele…

Prima victimă “oficială” a lui Jack Spintecătorul

Trecuse cu puţin de ora trei dimineaţa în ziua de 3 august 1888, când un hamal ce-şi avea serviciul la piaţa Spitalfield, dorind să-şi scurteze drumul, a luat-o pe Buck’s Row, o străduţă sordidă ce mărginea un abator de ecarisaj. Mergând pe trotuarul îngust, în dreptul unui magazin închis pentru renovare, zăreşte ceva, pe care la început l-a luat drept o pelerină abandonată. Se apropie: era corpul unei femei având abdomenul spintecat şi o rană imensă la gât, ce se întindea de la o ureche la cealaltă. Corpul încă nu i se răcise şi capul era aproape separat de restul trupului, iar victima, aşezată pe spate, avea veşmintele în dezordine, smulse şi rupte. Din abdomen, printr-o tăietură, intestinele ieşeau afară. Imaginea era înfiorătoare. Înainte de a fi mutilată, victima fusese sugrumată: în jurul gâtului era petrecut propriul ei batic. Acest indiciu a dat naştere ulterior la diverse speculaţii: victima îşi cunoştea agresorul? Agresorul i-a cerut baticul sub un pretext oarecare şi apoi s-a folosit de el? Ipotezele nu puteau fi excluse, căci, dacă femeia ar fi strigat, ar fi fost imposibil ca oamenii care locuiau în casele din jur să nu audă.

Ancheta a mai stabilit că un poliţist ce îşi făcea rondul, trecuse pe strada respectivă cu numai cinci minute mai devreme, fără să fi remarcat ceva suspect, sau să fi zărit pe cineva. Atunci, se întrebau anchetatorii, de unde au apărut victima şi criminalul? Nu cumva de foarte aproape şi anume dintr-o locuinţă situată în preajma locului crimei?

Victima, Mary Ann Nichols, era o prostituată în etate, ştirbă şi alcoolică, o vagaboandă.

Psihoza lui Jack se declanşează cu cea de-a doua crimă

Emoţia – pentru a nu spune psihoza – publicului va începe cu adevărat abia atunci când, în zorii zilei de 8 septembrie 1888, un nou cadavru va fi descoperit în curtea unui imobil dărăpănat situat la nr. 29, pe Hambury Street. Locul se afla la o foarte mică distanţă de cel unde fusese comis asasinatul precedent. Din spusele vecinilor, curtea şi paraginile erau frecventate noapte de noapte de prostituate care îşi atrăgeau acolo clienţii, pentru a li se oferi în schimbul unor sume derizorii.

Cadavrul era al lui Armie Chapman, poreclită „Armie Bruneta”, o prostituată bolnavă grav de tuberculoză care, la fel ca şi Mary Ann Nichols, fusese izgonită de la azilul de noapte, pentru că nu avusese cu ce plăti.

Ca şi în cazul precedent, asasinul acţionase cu rapiditate şi prin surprindere: nu se auzise niciun strigăt. După ce tăiase gâtul victimei, mutilase cadavrul într-un mod îngrozitor. Prima lovitură dată victimei, probabil că o ameţise, făcând-o să cadă pe spate, cu picioarele îndoite de la genunchi sub corp. Faţa, acum de nerecunoscut, era o masă sângerândă, iar gâtul îi era tăiat transversal. Abdomenul era deschis şi intestinele scoase şi aşezate cu meticulozitate pe umărul drept.

Hambury Street se afla doar la distanţă de câteva străzi de Buck’s Row, teatrul crimei precedente. După cum se va vedea, toate crimele Spintecătorului vor fi comise pe o rază incredibil de mică: o suprafaţă de circa 400 m ce constituie cartierul mizer Spitalfield, mărginit la nord de Whitechapel.


Criminalul îşi spune “Jack Spintecătorul” într-o epistolă scrisă cu sângeIn ziua de 12 septembrie, o agenţie de presă londoneză a primit o misivă scrisă cu cerneală roşie – „deocamdată aşa”, preciza autorul, din cauza lipsei sângelui ultimei victime, care între timp se coagulase… Autorul scrisorii îşi exprima ura sa faţă de prostituate şi dorinţa de a continua răzbunarea. La sfârşit semna: „Jack the Ripper”. Jack Spintecătorul se născuse…

Scotland Yard-ul a acordat acestei porecle cea mai extraordinară publicitate pe care o putea visa autorul scrisorii: ea a fost răspândită sub forma unui afiş în mii de exemplare pe suprafaţa întregii ţări, solicitându-se cetăţenilor ca oricine îi va recunoaşte scrisul să-l denunţe pe autor poliţiei. Dar, în ciuda tuturor acestor eforturi, demersul s-a dovedit a fi fără niciun rezultat şi, din contra, locuitorii Angliei puteau citi ameninţările sinistre proferate de Spintecător: „Data viitoare, am să tai urechile femeii pentru a le expedia poliţiei”.

Jack Spintecătorul atacă din nou

Poporul se lansa cu mai multă îndârjire pe urmele criminalului. Poliţiştii şi voluntarii îşi înmulţiseră raziile. În zadar. Jack Spintecătorul îşi va pune în aplicare ameninţarea, neţinând seama de nimic. Astfel, pe 29 octombrie 1888, la interval de trei sferturi de ceas, va face două victime. În noaptea respectivă, pe la ora 1,00 dimineaţa, în Berner Street (tot în cartierul Spitalfield), un negustor ambulant polonez îşi băgase camionul în curtea Clubului muncitorilor străini, căutând un adăpost sub bolta unei magazii, când calul, speriat, se feri de ceva. Deşi era încă întuneric, căutând să vadă ce determinase pe animal să reacţioneze aşa de prompt, omul a descoperit cadavrul unei femei ce avea gâtul tăiat. Capul victimei fusese pur şi simplu despărţit de trunchi, tăietura fiind făcută transversal, în dreptul celei de-a şasea vertebre cervicale. Corpul îi era încă cald. Criminalul îşi măcelărise victima într-un mod monstruos: partea inferioară a corpului şi bazinul lipseau; hraţele erau detaşate din articulaţiile umerilor şi laringele prezenta mai multe tăieturi.

Această nouă victimă se numea Elizabeth Strite. Era o văduvă de patruzeci de ani şi probabil că îl întâlnise pe asasin pe stradă. De această dată, Jack Spintecătorul dăduse dovadă de o îndrăzneală nebună, întrucât în orice moment putea fi surprins de către vreunul din numeroşii clienţi ce intrau sau ieşeau de la club. Probabil că aşa ceva s-a şi petrecut, de vreme ce Spintecătorul nu a avut suficient timp să practice asupra victimei mutilările preferate.

O altă crimă în mai puţin de 1 oră

Deranjat în activitatea sa şi probabil nesatisfăcându-şi impulsul sadic, Jack nu a întârziat să se manifeste din nou: în mai puţin de o oră, un al doilea cadavru a fost descoperit în Mitre Square. Această mică piaţă se afla situată la aproximativ zece minute de mers pe jos de Berner Street, cu puţin în afara cartierului, la marginea oraşului. În ce-l privea pe asasin, alegerea acestui loc nu demonstra câtuşi de puţin prudentă, ci o îndrăzneală necugetată; un poliţist ce avea ca misiune să supravegheze zona la fiecare sfert de oră îşi făcea rondul exact prin locul respectiv, iar trecătorii se puteau ivi în orice moment, venind dinspre una din cele trei străzi ce dădeau în piaţă…

Cu toate acestea, Jack Spintecătorul a avut şansa de partea sa şi posibilitatea de a-şi satisface instinctele sangvinare şi sadice până la capăt: după ce a tăiat gâtul victimei, i-a desfăcut abdomenul şi apoi, procedând identic ca şi în celelalte cazuri, i-a scos un rinichi.

Victima acestor abominabile practici era de asemenea o prostituată, pe nume Catherine Eddowes. În aceeaşi seară, cu puţin timp în urmă, fusese arestată pentru beţie în locuri publice şi condusă la comisariatul de poliţie din Bishopsgate. Din nefericire pentru ea, a vomat şi la orele unu dimineaţa, poliţiştii au eliberat-o, lăsând-o să plece în noapte, împleticindu-se, urmându-şi destinul cumplit.

Un colet cu rinichi…

În ziua de 16 octombrie, Jack a trimis o nouă scrisoare, adresată în mod ironic preşedintelui Comitetului de vigilenţă din Whitechapel, scrisoare care era însoţită de un mic colet ce conţinea o jumătate dintr-un rinichi. Semnatarul preciza că cealaltă jumătate o fripsese pe grătar şi o mâncase… Glumă de prost gust, sau mai degrabă opera unui dement? Medicii care făcuseră autopsia lui Catherine Eddowes au conchis că rinichiul examinat aparţinea categoric respectivei victime.

Cea mai atroce din cele 5 crime

S-au scurs mai multe săptămâni tensionate fără să se mai audă vorbindu-se de Jack Spintecătorul. Constrâns de superiori, Sir Henry Matthews de la Consiliul de Miniştri a sfârşit prin a-i cere lui Sir Charles Warren să demisioneze. Acesta din urmă îşi va depune efectiv demisia la 10 noiembrie 1888. Exact cu o zi înainte se descoperise o nouă crimă, poate cea mai atroce dintre toate.

Nefericita se numea Mary Jane Kelly şi era o tânără de moravuri uşoare; ea a fost găsită întinsă pe pat, în locuinţa sa. Gâtul prezenta o tăietură ce se întindea de la o ureche la cealaltă şi apoi cobora de-a lungul coloanei vertebrale. Nasul şi urechile erau tăiate, la fel şi sânii, care fuseseră aşezaţi pe o măsuţă din apropierea patului. Cât priveşte restul feţei, aceasta era groaznic mutilată, încât recunoaşterea victimei de către vecini a fost practic imposibilă. Prin tăietura din abdomen, îi fuseseră scoşi inima şi rinichii, aceste organe fiindu-i aşezate pe coapsa stângă. Partea inferioară a corpului, până la începutul coapselor, ca şi uterul lipseau. Nu au mai putut fi găsite!________________________________________________________________________________
Nu stiu cati o sa aiba rabdare sa citeasca , lenesilor -.-
Umm , oricum articolul original era de 3 ori mai mare , bucurati-va ca am scos esentialul

Spor la citit !
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
MaR¥u$

avatar


Membru
Mesaje : 55
Loli : 2655
Reputatie : 0
Data de inscriere : 26/11/2015
Varsta : 22
Localizare : Nu conteaza

MesajSubiect: Re: Jack Spintecătorul    Lun Dec 14, 2015 4:23 pm

Am avut rabdare, nu m-am plictisit citind. Am auzit de Jack, nu stiam ca e asa de dement. A 5 a crima chiar a fost foarte brutala.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Jack Spintecătorul
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cronix Spectrum :: DIFERITE CATEGORII :: Diverse :: Legende/Mituri-
Mergi direct la: